Terug

Indrukwekkend verhaal door Joseph Oubelkas op dag 2 van CampusNL College Tour

June 27, 2023
Nieuws

De tweede dag van de CampusNL College Tour op het Comenius College stond in het teken van de Sustainable Development Goal: Peace, justice and strong institutions. Gedurende de CampusNL College Tour komt er iedere dag een andere inspirerende spreker vertellen over het thema van de dag. De spreker van vandaag was auteur van de bestseller "400 brieven van mijn moeder": Joseph Oubelkas.

Op 24-jarige leeftijd wordt Joseph onterecht veroordeeld en krijgt hij 10 jaar celstraf in een gevangenis in Marokko. Het verhaal van Joseph gaat over omgaan met tegenslag en verandering. Over keuzevrijheid en doorzettingsvermogen. Ondanks alles, besluit Joseph het beste te maken van zijn situatie. Na 1637 dagen onterechte opsluiting komt hij dan ook sterker, positiever en veerkrachtiger dan ooit vrij.

Het levensveranderende verhaal van Joseph is ontzettend inspirerend, zet je aan het denken en maakt je bewuster van de waardering van kleine dingen in het leven. Met zijn positieve energie wist hij de leerlingen te boeien en hun aandacht te winnen.

Fotografie: Set Vexy

"Je kunt veel dingen niet beïnvloeden, maar je kunt áltijd je eigen houding kiezen.
Met doorzettingsvermogen en de juiste focus kun je bereiken wat jij wilt."
- Joseph Oubelkas

Naast de spreker vonden er ook workshops plaats aansluitend op het thema van de dag. Zo hebben de leerlingen vandaag een workshop mock trial ervaren, waarin zij zelf in de schoenen van een rechter, advocaat, politieagent, verdachte en getuige mochten stappen.  

Wij bedanken Joseph Oubelkas en alle aanbieders die hebben bijgedragen aan dag 2 van de CampusNL College Tour voor een geslaagde dag. Geïnteresseerd in het verhaal van Joseph? Lees hier meer.

October 17, 2024
Artikel

Herfstcampus010 Preview: ontdek de wereld van Duurzaam Design, Filosoferen & Spaans

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbijgevlogen, en dat betekent dat Herfstcampus010 alweer voor de deur staat. Om alvast een voorproefje te geven en de spotlight te richten op onze waardevolle samenwerkigspartners, gingen we in gesprek met drie workshopaanbieders.

Lees verder
Lees verder
October 10, 2024
Artikel

Schrijvers inspireren tijdens Boekenweek op OBS Kasteel Spangen

Van 2 t/m 10 oktober vond op OBS Kasteel Spangen de Boekenweek plaats voor leerlingen van groep 3 t/m 8. Gedurende deze week namen de leerlingen deel aan verschillende activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Zo kregen zij bezoek van kinderboekenschrijvers Annejan Mieras en Jolien Janzing, en van kinderboekenillustrator Tjarko van der Pol.

Lees verder
Lees verder
September 24, 2024
Artikel

Eerste Campusdagen op de Paus Joannesschool in het teken van sociale ontwikkeling

Afgelopen week zijn er voor het eerst Campusdagen georganiseerd voor de leerlingen van de Paus Joannesschool. Zeventien groepen uit de boven- en onderbouw volgden verschillende workshops en clinics die in het teken stonden van sociale ontwikkeling. Lees in dit artikel meer over de workshops en de ervaringen op school.

Lees verder
Lees verder