Terug

Zomercampus010 redactie schrijft artikelen voor de afscheidskrant van burgemeester Aboutaleb

July 30, 2024
Nieuws

Deelnemers van Zomercampus010 hebben drie dagen lang samen met De Havenloods en het Veerhuis gewerkt aan eigen artikelen over het vertrek van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Deze artikelen worden gepubliceerd in de afscheidskrant voor de burgemeester die wordt gemaakt in samenwerking met De Havenloods, Het Veerhuis en de gemeente Rotterdam. Tijdens de workshops hebben de leerlingen interviews afgenomen, foto’s gemaakt en geschreven. Lees in het artikel hoe de leerlingen van OBS De Tuimelaar vol enthousiasme de rol van een echte journalist op zich namen.

Tijdens Zomercampus010, in de zomer van 2023, hebben De Havenloods en het Veerhuis voor het eerst een workshopreeks verzorgd voor leerlingen van OBS Finlandia. De leerlingen hebben gedurende drie dagen mensen op straat geïnterviewd over onderwerpen die spelen binnen de wijk. De artikelen die de leerlingen hebben geschreven zijn gepubliceerd in de (online)krant van de Havenloods. Na het succes van vorig jaar hebben De Havenloods en het Veerhuis dit jaar weer een workshopreeks verzorgd tijdens Zomercampus010 voor de leerlingen van OBS De Tuimelaar.

Afscheidskrant burgemeester Aboutaleb
Wij spraken Emile van de Velde, eindredacteur van De Havenloods: “Dit keer maken we een afscheidskrant voor de burgemeester, samen met de gemeente Rotterdam en Het Veerhuis. In de afscheidskrant komen veel artikelen met onder andere beroemde Rotterdammers. Zo komen ook de deelnemers van Zomercampus010 in de krant met hun artikelen. De krant zal eind augustus worden uitgebracht als cadeau voor het afscheid van burgemeester Aboutaleb.”

Enthousiaste Zomercampus010 redactie
Gedurende drie dagen hebben de leerlingen hard gewerkt aan hun artikelen. Emile vertelt: “De leerlingen hebben tijdens de workshops geleerd wat interviewen is en hoe je artikelen moet schrijven voor de krant nadat je een interview hebt afgenomen. De interviews hebben ze op straat gedaan, dus ze hebben ook geleerd hoe ze mensen moeten benaderen en aanspreken. Daarnaast hebben ze geleerd de interviews uit te schrijven tot een mooi stukje tekst met complete zinnen, aanhalingstekens en citaten. Tot slot hebben de leerlingen op straat ook foto’s gemaakt van de geïnterviewden en geleerd hoe ze de beste foto moeten kiezen voor de krant. Ze hebben een goede selectie moeten maken. ”

Wij spraken ook met Jozayen uit groep 7 van OBS De Tuimelaar over zijn ervaring tijdens de workshops: “We moesten in groepjes op straat mensen gaan interviewen. Wij hebben een kapper uit een kapperszaak geïnterviewd en ook iemand die werkt in een telefoonwinkel hebben we vragen gesteld. Daar schrijven we nu een artikel over.''

Emile beaamt het enthousiasme van de leerlingen: “Vanaf de eerste dag waren de leerlingen heel enthousiast, betrokken en gemotiveerd. Het is best een ingewikkelde opdracht, maar ze deden goed mee. De straatinterviews vonden de leerlingen vooral heel leuk.” 

De artikelen van de kinderen zullen eind augustus 2024 worden gepubliceerd in de afscheidskrant van burgemeester Aboutaleb, gemaakt door de gemeente Rotterdam, De Havenloods en het Veerhuis. Wij kijken er ontzettend naar uit!

August 30, 2024
Nieuws

Deelnemers Zomercampus010 staan in de speciale afscheidskrant voor burgemeester Aboutaleb

Tijdens Zomercampus010 hebben leerlingen van OBS De Tuimelaar uit Hoogvliet een bijzondere bijdrage geleverd aan het afscheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zij werkten tijdens een workshop, gegeven door De Havenloods en het Veerhuis, drie dagen lang vol enthousiasme aan artikelen die zijn verschenen in een speciale afscheidskrant.

Lees verder
Lees verder
July 22, 2024
Artikel

Zomercampus010: ‘‘Dit is het is het leukste deel van mijn vakantie!’’

In de eerste week van de zomervakantie organiseerde Stichting Campus Nederland Zomercampus010 in samenwerking met vijf Rotterdamse basisscholen. Tijdens Zomercampus010 hebben deelnemers verschillende workshops en clinics gevolgd op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Artikel

Leerlingen Comenius Lyceum Capelle volgen inspirerende workshops aansluitend op SDG's

Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Lees verder
Lees verder