Terug

Zomercampus010: ‘‘Dit is het is het leukste deel van mijn vakantie!’’

July 22, 2024
Artikel

In de eerste week van de zomervakantie organiseerde Stichting Campus Nederland Zomercampus010 in samenwerking met vijf Rotterdamse basisscholen. Tijdens Zomercampus010 hebben deelnemers verschillende workshops en clinics gevolgd op het gebied van sport, cultuur en natuur- en milieueducatie. Wij spreken enkele deelnemers over hun ervaringen gedurende de week.

Faith-Lynn (9) - Valentijnschool

Faith-Lynn zit in groep 4 op de Valentijnschool en vertelt enthousiast over haar ervaringen met Zomercampus010: "Ik vind de Zomercampus echt superleuk! Ik ben heel blij dat jullie dit organiseren en dat iedereen mee kan doen. Kinderen die bijvoorbeeld niet zo veel doen in de vakantie kunnen dan hier naartoe komen. Ik vind het altijd heel leuk om mee te doen.’’

Faith-Lynn heeft al deelgenomen aan verschillende edities van de Campusweken. "Ik heb meegedaan met Winter-, Lente- en Zomercampus010," deelt ze trots. "Het is het leukste deel van mijn vakantie!" Twee workshops springen er voor haar uit als favorieten: het maken van een robot en zelfverdediging. "Tijdens het robot maken ben je lekker actief bezig," legt ze uit. "Je moet goed nadenken, en ik hou van nadenken. Ik vind het dan leuk om alles gewoon goed te maken."

Zelfverdediging heeft ook indruk gemaakt op Faith-Lynn, ze vertelt: "Ik vond het ook heel goed dat er zelfverdediging werd gegeven. Ik werd vaak gepest, maar nu is dat voorbij. Ik vind zelfverdediging heel belangrijk voor mensen en andere kinderen, zodat je weet hoe je jezelf kan beschermen."

Chris (12) - Christophoor
Chris zit in groep 8 van de Christophoor en heeft tijdens zijn schooltijd maar liefst zeven keer meegedaan met een programma van Stichting Campus Nederland. Chris vertelt het volgende over de workshops die hij heeft gevolgd: “Ik vond het tijdens Zomercampus010 het leukste om te koken en tasjes te maken.” Zo heeft Chris tijdens de workshop koken geleerd om vegetarisch te koken: “Tijdens de workshop koken heb ik geleerd om te koken zonder vlees en met veel groente en dat het dan ook nog steeds lekker is!”

Dilay (7) - OBS Dakpark
Dilay zit in groep 3 op OBS Dakpark en doet voor het eerst mee aan Zomercampus010. Tijdens Zomercampus010 heeft ze verschillende workshops gevolgd, Dilay vertelt: “Ik vind het leuk om te knutselen, te dansen en te koken tijdens de Zomercampus. Bij de workshop knutselen heb ik een hartje gemaakt en tijdens de workshop koken heb ik een lekkere wrap met veel groente gemaakt.” Dilay volgt de workshops samen met haar vriendjes en vriendinnetjes van school, zo vertelt ze: “Het is ook leuk om alle kinderen van school te zien en samen met hun leuke dingen te doen.”

Jozayen (10) - OBS De Tuimelaar
Jozayen zit in groep 7 op OBS De Tuimelaar en vertelt het volgende over zijn deelname aan Zomercampus010: “Ik vind de activiteiten, zoals sporten, heel leuk! Maar ik vond de workshop met de Havenloods het allerleukst.” 

De Havenloods verzorgt tijdens Zomercampus010 drie dagen lang een workshopreeks waar deelnemers werken aan het schrijven van een artikel voor de krant. Jozayen vertelt over zijn ervaring tijdens de workshops in samenwerking met De Havenloods en Het Veerhuis Rotterdam: “We moesten in groepjes op straat mensen gaan interviewen. Wij hebben een kapper uit een kapperszaak geïnterviewd en ook iemand die werkt in een telefoonwinkel hebben we vragen gesteld. Daar schrijven we nu een artikel over.'' De artikelen van de leerlingen worden uiteindelijk ook gepubliceerd in de krant van De Havenloods.

Novan (6) - De Provenier
Novan zit in groep 3 op De Provenier. Tijdens Zomercampus010 heeft hij meegedaan met veel verschillende workshops waar hij het volgende over deelt: “Ik doe voor het eerst mee met Zomercampus010 en dat vind ik heel leuk! Ik heb gevoetbald, muziek gemaakt en ik heb net zelf een liedje gemaakt.’’ Novan heeft tijdens de workshop ‘Songwriting’ een liedje geschreven over dieren. ‘’Het gaat over veel dieren. Ook over een haan, want dat is mijn lievelingsdier. ” 

De verhalen van de deelnemers geven een mooi beeld van hoe de Zomercampus is verlopen. Wij zijn namelijk net zo enthousiast als de leerlingen. Onze dank gaat uit naar iedereen die de vierde editie van Zomercampus010 tot een onvergetelijke week heeft gemaakt! 

August 30, 2024
Nieuws

Deelnemers Zomercampus010 staan in de speciale afscheidskrant voor burgemeester Aboutaleb

Tijdens Zomercampus010 hebben leerlingen van OBS De Tuimelaar uit Hoogvliet een bijzondere bijdrage geleverd aan het afscheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb. Zij werkten tijdens een workshop, gegeven door De Havenloods en het Veerhuis, drie dagen lang vol enthousiasme aan artikelen die zijn verschenen in een speciale afscheidskrant.

Lees verder
Lees verder
July 30, 2024
Nieuws

Zomercampus010 redactie schrijft artikelen voor de afscheidskrant van burgemeester Aboutaleb

Deelnemers van Zomercampus010 hebben drie dagen lang samen met De Havenloods en het Veerhuis gewerkt aan eigen artikelen over het vertrek van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Deze artikelen worden gepubliceerd in de afscheidskrant voor de burgemeester die wordt gemaakt in samenwerking met De Havenloods, Het Veerhuis en de gemeente Rotterdam.

Lees verder
Lees verder
July 3, 2024
Artikel

Leerlingen Comenius Lyceum Capelle volgen inspirerende workshops aansluitend op SDG's

Tijdens de CampusNL College Tour volgen de leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle gedurende twee weken verschillende workshops en clinics die aansluiten op 5 van de 17 Sustainable Development Goals. Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

Lees verder
Lees verder