Terug

Tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden & Geluk in het Onderwijs'

May 24, 2024
Nieuws

Op woensdag 22 mei 2024 vond de tweede editie van het Stichting Campus Nederland Inspiratiecongres 'Welbevinden en Geluk in het Onderwijs' plaats. Dit evenement werd georganiseerd bij Debatpodium Arminius is Rotterdam in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van OCW. Het congres stond in het teken van het belang van talentontwikkeling voor het jonge brein in relatie tot kansengelijkheid.

Kennisdelingssessie
Het Inspiratiecongres werd afgetrapt met een kennisdelingssessiegeorganiseerd door SchoolRijk010, een coalitie van organisaties die bestaat uit gemeente Rotterdam, RVKO, Stichting BOOR, Echt Onderwijs en Stichting Campus Nederland. Tijdens de Kennisdelingssessie hebben scholen, die vanuit de Gelijke Kansen Alliantie de subsidie School & Omgeving ontvangen, met elkaar kennis kunnen delen over het subsidieprogramma. Welke impact heeft het op hun leerlingen? Welke mogelijkheden biedt het de scholen?

Fotografie: Set Vexy

Talentontwikkeling en kansengelijkheid
Op het Inspiratiecongres hebben twee keynotesprekers, Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen, en de Nederlandse schrijver en programmamaker Karim Amghar, de thema’s van deze dag van verschillende kanten belicht. Erik Scherder, die verbonden is aan de VU in Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen, sprak over de invloed van talentontwikkeling op het jonge brein. Tijdens een aparte sessie kunnen deelnemers hem vragen stellen. Karim Amghar, bekend als panellid van ‘De Wereld Draait Door’ en schrijver van het boek 'Hoor Mij, Zie Mij! Naar Kansengelijkheid In Het Onderwijs’, zal op zijn beurt ingaan op ‘kansenongelijkheid, het meerkoppige monster’.

Fotografie: Set Vexy

Paneldiscussie en optreden
Naast een paneldiscussie waarin onderwijsexperts met elkaar in gesprek gingen over de thema’s van deze dag, vonder een optreden plaats van leerlingen van Penta De Oude Maas samen met de GDFL Brassband. Zeven weken lang hebben de leerlingen na schooltijd één keer per week een workshop gevolgd. Doordat de leerlingen wekelijks aan de slag gingen met dezelfde vaardigheid, konden zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

Fotografie: Set Vexy

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun bijdrage aan deze inspirerende dag en wij kijken met enthousiasme uit naar de volgende editie.

Klik hier voor een uitgebreide sfeerimpressie van het ontbijt.

November 4, 2024
Artikel

Herfstcampus010: Leerzaam en tof programma op 11 basisscholen!

De vierde editie van Herfstcampus010 vond plaats van 28 oktober t/m 1 november op 11 verschillende basisscholen in Rotterdam. Deelnemers volgden gedurende de Campusweek diverse workshops en clinics op het gebied van sport, kunst & cultuur, natuur en techniek. Lees hier meer over hoe de deelnemers van Herstcampus010 de Campusweek hebben ervaren!

Lees verder
Lees verder
October 17, 2024
Artikel

Herfstcampus010 Preview: ontdek de wereld van Duurzaam Design, Filosoferen & Spaans

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbijgevlogen, en dat betekent dat Herfstcampus010 alweer voor de deur staat. Om alvast een voorproefje te geven en de spotlight te richten op onze waardevolle samenwerkigspartners, gingen we in gesprek met drie workshopaanbieders.

Lees verder
Lees verder
October 10, 2024
Artikel

Schrijvers inspireren tijdens Boekenweek op OBS Kasteel Spangen

Van 2 t/m 10 oktober vond op OBS Kasteel Spangen de Boekenweek plaats voor leerlingen van groep 3 t/m 8. Gedurende deze week namen de leerlingen deel aan verschillende activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Zo kregen zij bezoek van kinderboekenschrijvers Annejan Mieras en Jolien Janzing, en van kinderboekenillustrator Tjarko van der Pol.

Lees verder
Lees verder