Terug

CampusNL College Tour week 2: Inspirerende sprekers & workshops over 5 van de 17 SDG's

July 3, 2024
Nieuws

Deze week vond het tweede deel van de CampusNL College Tour plaats op het Comenius Lyceum Capelle. Op 1, 2 en 3 juli namen de onderbouwleerlingen deel aan een leerzaam programma met diverse workshops en lezingen van inspirerende sprekers. We blikken nu terug op de laatste drie dagen van de CampusNL College Tour. Lees hieronder verder.

De CampusNL College Tour staat in het teken van 5 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Gedurende de tweede editie van de CampusNL College Tour staan de volgende SDG’s centraal:

Aansluitend op deze SDG’s hebben de leerlingen lezingen bijgewoond van van Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers en Nederlands rapper, acteur en televisiepresentator Willie Wartaal

André Kuipers 
André Kuipers is een Nederlandse ruimtevaarder die op 19 april 2004 zijn eerste ruimtereis had gemaakt. Daarna heeft hij in december 2011 ook een ruimtereis gemaakt. Hij is de derde in Nederland geboren ruimtevaarder. André is ook de oprichter van de André Kuipers Stichting waarmee hij door middel van activiteiten een bijdrage wil leveren aan de duurzaamheid van onze planeet, de ontwikkeling van de wetenschap en een goede toekomst van onze jeugd. Tijdens zijn talk is hij ingehaakt op de SDG klimaatactie.

André Kuipers vertelt waarom het belangrijk is om met jongeren in gesprek te gaan over duurzaamheid en het klimaat: ‘’We zijn allemaal burgers op deze planeet. We zitten met zijn allen, als het ware, op een ruimteschip. We hebben een beperkte voorraad en we kunnen er niet zomaar uit. Dus daarom moeten we allemaal goed zorgen voor ons ruimteschip.’’

Willie Wartaal
Willie Wartaal is een Nederlandse rapper, acteur en televisiepresentator. Hij is vooral bekend als lid van de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig. Willie is gedurende zijn talk ingegaan op de SDG’s geen armoede en ongelijkheid verminderen. Tijdens zijn talk deelt hij meer over zijn jeugd en zijn levensverhaal. Als je passie ergens voor hebt of hard werkt moet je er kunnen komen. 

Willie Wartaal geeft het volgende advies mee aan de leerlingen: “Ik heb door te vertellen over mijn jeugd de hoop dat jongeren minder taboos aannemen en minder bang zijn om te praten over bepaalde onderwerpen. Als je in een zware situatie zit is het goed om eerst te beseffen dat het niet jouw situatie is, maar dat je deel uitmaakt van een situatie en dat het niet jouw schuld is. Je mag er zijn. Je hoeft jezelf niet weg te cijferen om anderen te beschermen of bang te zijn dat iedereen erachter komt. Praat over je situatie en deel het met anderen.”

De leerlingen van het Comenius Lyceum Capelle hebben de afgelopen dagen workshops, aansluitend op de SDG’s, gevolgd: Financiële gastles, Samen tegen armoede, iPad Filmfestival, Warming-up, Dwarsliggers, Trash Percussie, Maskers, H3lab, Vape workshop, Technotrend, Bike Tube en Insecten.

We hebben ontzettend genoten van de tweede editie van de CampusNL College Tour op het Comenius Lyceum Capelle. Veel dank aan alle sprekers, workshopgevers en de leerlingen voor hun enthousiasme!

October 17, 2024
Artikel

Herfstcampus010 Preview: ontdek de wereld van Duurzaam Design, Filosoferen & Spaans

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbijgevlogen, en dat betekent dat Herfstcampus010 alweer voor de deur staat. Om alvast een voorproefje te geven en de spotlight te richten op onze waardevolle samenwerkigspartners, gingen we in gesprek met drie workshopaanbieders.

Lees verder
Lees verder
October 10, 2024
Artikel

Schrijvers inspireren tijdens Boekenweek op OBS Kasteel Spangen

Van 2 t/m 10 oktober vond op OBS Kasteel Spangen de Boekenweek plaats voor leerlingen van groep 3 t/m 8. Gedurende deze week namen de leerlingen deel aan verschillende activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Zo kregen zij bezoek van kinderboekenschrijvers Annejan Mieras en Jolien Janzing, en van kinderboekenillustrator Tjarko van der Pol.

Lees verder
Lees verder
September 24, 2024
Artikel

Eerste Campusdagen op de Paus Joannesschool in het teken van sociale ontwikkeling

Afgelopen week zijn er voor het eerst Campusdagen georganiseerd voor de leerlingen van de Paus Joannesschool. Zeventien groepen uit de boven- en onderbouw volgden verschillende workshops en clinics die in het teken stonden van sociale ontwikkeling. Lees in dit artikel meer over de workshops en de ervaringen op school.

Lees verder
Lees verder