Terug

Dag 3 van de CampusNL College Tour staat in het teken van Gendergelijkheid

June 28, 2023
Nieuws

Vandaag zijn er belangrijke onderwerpen aangekaart tijdens de laatste dag van de CampusNL College Tour op het Comenius College. De derde dag stond in het teken van de Sustainable Development Goal: Gender equality. De twee inspirerende sprekers die vandaag hun verhalen deelden waren: Loiza Lamers en Robbert Rodenburg. Zij werden live op het podium geïnterviewd door acteur en presentator Mike Weerts. Daarnaast volgden de leerlingen ook workshops aansluitend op het thema van de dag.

Loiza Lamers is een Nederlands model en won in 2015 het televisieprogramma Holland's Next Top Model. Geboren als Lucas Lamers in 1995, wist zij al vroeg dat ze in een verkeerd lichaam was geboren. Over haar transitie is zelfs een documentaire gemaakt. Sinds het winnen van HNTM heeft Loiza internationale belangstelling, steun en waardering gekregen van ontwerpers, fotografen, pers en de LGBTQ+ community. Sinds haar deelname aan Expeditie Robinson is ze nu bekend als echte doorzetter.

Tijdens de lezing heeft Loiza haar boodschap over gelijkheid, kracht en liefde verspreidt aan de leerlingen door haar levensverhaal te delen. Haar krachtige verhaal maakte veel emoties en reacties los. Dit zorgde ervoor dat er een persoonlijk gesprek ontstond tussen Loiza en de leerlingen over hoe je ondanks verschillen op een respectvolle manier met elkaar kan omgaan.

De tweede spreker, Robbert Rodenburg, was te zien op tv bij verschillende programma's, waaronder: Brugklas, Dokters en Spangas. Zijn acteren is inmiddels gecombineerd met een influencer carrière waarin hij blogt over mode- en lifestyle. Sinds 2020 heeft hij zijn goed bekeken Youtube format ''Open Kaart'' waarin hij bekende gasten interviewt. Voor deze online-videoserie won hij in 2022 de Televizier-Ster voor Online-videoserie.

Vandaag speelde Robert zelf open kaart tijdens zijn lezing over seksuele diversiteit, gelijkheid en inclusie. Met zijn eerlijkheid wist hij de leerlingen meer bij te brengen over gendergelijkheid en het belang van het hebben van persoonlijke gesprekken. Het creëren van een veilige omgeving, waar iedereen geaccepteerd wordt en zichzelf kan zijn is hier een belangrijk onderdeel van. Mike Weert en Robbert Rodenburg sloten de lezing af met een Q&A.

Ook zoals de vorige twee dagen volgden de leerlingen vandaag workshops aansluitend op het thema. Workshops die vandaag onder andere plaats vonden waren: talkshow discriminatie, mindfulness en gelijke kansen & wereldburgerschap. Het was mooi om te zien dat er tijdens deze workshops nog verder is gesproken over de lezing met Loiza!

Het is van groot belang om met jongeren over het onderwerp gendergelijkheid in gesprek te gaan. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de openheid die vandaag werd getoond door de sprekers, aanbieders, mentoren en leerlingen. De impact van het onderwerp was na afloop nog goed te merken in de school.

Klik hier om meer te lezen over dag 1 en dag 2 van de CampusNL College Tour!

Fotografie: Set Vexy

October 17, 2024
Artikel

Herfstcampus010 Preview: ontdek de wereld van Duurzaam Design, Filosoferen & Spaans

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn voorbijgevlogen, en dat betekent dat Herfstcampus010 alweer voor de deur staat. Om alvast een voorproefje te geven en de spotlight te richten op onze waardevolle samenwerkigspartners, gingen we in gesprek met drie workshopaanbieders.

Lees verder
Lees verder
October 10, 2024
Artikel

Schrijvers inspireren tijdens Boekenweek op OBS Kasteel Spangen

Van 2 t/m 10 oktober vond op OBS Kasteel Spangen de Boekenweek plaats voor leerlingen van groep 3 t/m 8. Gedurende deze week namen de leerlingen deel aan verschillende activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Zo kregen zij bezoek van kinderboekenschrijvers Annejan Mieras en Jolien Janzing, en van kinderboekenillustrator Tjarko van der Pol.

Lees verder
Lees verder
September 24, 2024
Artikel

Eerste Campusdagen op de Paus Joannesschool in het teken van sociale ontwikkeling

Afgelopen week zijn er voor het eerst Campusdagen georganiseerd voor de leerlingen van de Paus Joannesschool. Zeventien groepen uit de boven- en onderbouw volgden verschillende workshops en clinics die in het teken stonden van sociale ontwikkeling. Lees in dit artikel meer over de workshops en de ervaringen op school.

Lees verder
Lees verder